Mazda MPV II TCS problem

Post Reply
Janko974

Mazda MPV II TCS problem

Post by Janko974 » 25-Dec-2009 11:34

Pozdrav svim ljubiteljima Mazde.
Pre mesec dana su mi se prvi put upalile lampice za TCS(TCS,TCS OF).Bio sam u nekom servisu koji je tu gresku ponistio(mada kazu da nemaju kompjuter koji ulazi u sistem...).Vozio se jedno 2000km od tada (i po snegu) i sve je radilo u najboljem redu.Medjutim pre dva dana se isti problem pojavio(vozio na ravnom jedno 40-50 km/h).
Serviser je rekao da je ABS kompjuter(na kome se nalazi i taj TCS) otisao i da nema komunikaciju sa glavnim kompjuterom kako treba......("CAM" komunikacija).Greska ce se ponistiti,ali ce se posle odredjenog vremena ponovo pojaviti...Sta da radim? KAko da resim problem?
Da napomenem da sam promenio diskove i plocice na svim tockovima pre 1000km.
I jos nesto,mozda nevazno,ali da napomenem:Kada se upale te lampice-auto ide za jedno 20-30% bolje....
Hvala unapred na odgovorima.

User avatar
Vocko
Neumorno blebetalo
Posts: 3094
Joined: 09-Nov-2009 12:36
Odakle nam dolazite (where are you from): nBGd

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by Vocko » 26-Dec-2009 3:52

Najbolje bi bilo da odes kod nekog dobrog dijagnosticara ili direktno u ovlasceni servis da provere u cemu je kvar preko kompjutera, posto je mozda neki senzor "pregoreo".

Kada ABS senzor pobrljavi, na tocku, onda se pale lampice od ABS i rucne kocnice. Onda ga u sred voznje resetujes (iskljucis-upalis) auto, pa se do sledeceg potpunog zaustavljanja lampice ponovo ne pale (tj dok ponovo ne krene da broji obrtaje).

Da nije mozda subjektivan osecaj da auto ide bolje?
Saznao sam da u Austriji ima servis Mazda Marko, ako nisam pogresio ime, i da su tamo prilicno korektni. Takodje rade reporgramiranje ECU-a da auto ide malo bolje tj rekalibrisu Denso pumpu.
Image

BooM_NS

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by BooM_NS » 26-Dec-2009 4:05

"Saznao sam da u Austriji ima servis Mazda Marko... "

Mozda nisam negde nesto dobro procitao, ali sta da ide u Austriju da mu provere?? :)

User avatar
Vocko
Neumorno blebetalo
Posts: 3094
Joined: 09-Nov-2009 12:36
Odakle nam dolazite (where are you from): nBGd

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by Vocko » 26-Dec-2009 4:06

Janko je odatle :)
Image

BooM_NS

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by BooM_NS » 26-Dec-2009 5:02

Aaaaaaaaaaaaaa nisam to nigde video... :) Izvinjavam se onda... :P

Janko974

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by Janko974 » 26-Dec-2009 7:58

Taman pokusavam da podesim profil,pa da se vidi odakle sam.Meni nisu upaljene,niti su ikad bile upaljene(mislim na to kada auto radi) lampice za ABS i za rucnu.Meni su upaljene dve lampice u levom uglu komande table.Na njima pise "TCS" i "TCS OFF".Takodje mi je upaljena i lampica u desnom uglu komandne table koja oznacava motor.Sve lapice svetle zuto.AKo biste mogli da mi kazete da li stvarno postoji taj servis "Marko",posto bi mi lakse bio da se dogovorim sa nasim covekom...
Planirao sam i tako da u ponedeljak odem do mazdinog servisa ,da prikljucim na dijagnostiku,samo da vidim koji je problem.Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude?Do ponedeljka je mnogo vremena,pogotovo sto moram da zakazem,pa za jedno 10 dana bude pregled...

Hvala u svakom slucaju na pomoci.

Janko974

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by Janko974 » 26-Dec-2009 8:08

Edit: SAda sam video...Mazda MArko zaista postoji,ali je na granici sa Slovenijom.Nista,valjda cu saznati nesto u vezi mog problema...

BooM_NS

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by BooM_NS » 27-Dec-2009 1:16

To TSC i TSC OFF ti je da li da sve ide preko kompa ili ne (koliko sam shvatio)... Kada je OFF onda izvlaci bolje performanse zato sto koliki das gas on toliko daje, ne radi ESP i ne znam ni sam sta sve jos, tj. koja jos sve ogranicenja. Zato ti i ide bolje, mada nisam siguran da si dobro procenio da bas toliko bolje ide... :D A zasto ti se pali, stvarno ne znam... :(

Janko974

Re: Mazda MPV II TCS problem

Post by Janko974 » 28-Dec-2009 4:32

Ide auto boljebez TCS-a:).Bio danas u MAzdinom servisu ,ovde u Becu i uradili mu kompjutersku dijagnozu.Original kompjuter za MAzdu obrisao greske odmah.Prijavio da je greska u EGR ventilu,takodje i u nekom senzoru za merenje protoka vazduha(nije protokomer vazduha),nesto oko vakuum pumpe.Rekao serviser da ako je nesto od ta dva dela pokvareno,da ce ponovo da se javi isti problem.Medjutim,auto ide sada odlicno,kao kada mu je TCS bio iskljucen.Nadam se da se greska nece povratiti.
hvala svima na pomoci.

Post Reply

Return to “Karoserija, vešanje, kočnice i točkovi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest