Mazda 6 zaista neobican kvar

Post Reply
Mutator
Mazdaš u povoju
Posts: 10
Joined: 06-Feb-2020 2:20
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 6
Odakle nam dolazite (where are you from): Banja Luka

Mazda 6 zaista neobican kvar

Post by Mutator » 12-Feb-2020 10:59

Pozdrav ljudi, desio mi se tako čudan kvar na autu da smo i ja i mehanicar, a bogami i električar ostali u šoku.
Rijec je o autu:
Mazda 6 GG
2.0 dizel
89kw
2007godiste


10ak dana nakon uradjenog malog servisa pojavio se prvi kvar, nakon 8000km odkad sam kupio auto.
Naime, auto mi je poceo verglati kad bih ga palio, i to nakon obicne sasvim normalne voznje. Jednom mi ostane greske (lampice check eng, i lampica za proklizavanje) i odem na dijagnostiku tamo prikaze da je otisao senzor pritiska goriva. Kupim polovan (platim 75€) ugradimo, idalje auto samo vergla.
Da napomenem kad mi se prvi put desilo da vergla, ja otvorim haubu i na filteru goriva pocnem pritiskati da napumpam gorivo, i tako uspijem upaliti.
Kad smo vidjeli da vergla i poslije ugradnje tog senzora, dijagnostika kaze da je otisao i senzor/ventil koji ide u REIL cijev. Promjenim ja i to (25€) medjutim opet nece. Izvadimo filter, kuciste filtera pregledamo sve uredno. Otvorimo skroz rezervoar, pogledamo sito malo je bilo zaprljano, ocistimo medjutim opet nece da upali. Tokom vikenda majstor skine klemu sa akumulatora, nakon dan i po je vrati, auto upali bez problema. Ja napravim 130-140km, auto vuce kao ludo (150km/h) bez problema nabije. Uvece opet ista prica da vergla. Vratim auto kod majstora, kad me sutradan zove i kaze dijagnostika sad pokazala da ne valja akumulator. Zapravo, akumulator ima punjenje i tu je bio oko 14.2V, medjutim u momentu paljenja (dali je od silnog verglanja tokom mijenjanja senzora, i generalno kad mi nije htio upalit) dio oko pumpe ili cega vec nije dobijao dovoljno struje od akumulatora i jednostavno nije moglo gorivo da dodje kako treba. Kupim nov akumulator, i od tad auto pali bez problema. Presao sam 500km (ukljucujuci gradske i voznje po autoputu) i sve perfektno sad radi. Jos je sad malo slabiji akumulator od proslog. Kupio sam 12V 80Ah 760udarna moc, a bio je u njemu 12V 95Ah 830udarna moc.

Pitanje je, da li je stvarno moguce da akumulator ima punjenje, prikazuje 14.2V ( nekad i vise), ali da jednostavno u momentu paljenja nije mogao davati dovoljno struje sistemu za gorivo.

I otvaram ovu temu cisto da mozda isto nekom pomognem jos, jer je stvarno cudan i neobican kvar.

User avatar
roki323f
dr. mr. sci. prof. Mazdologije
Posts: 1161
Joined: 14-Nov-2009 6:14
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 323 f BA 1.5
Odakle nam dolazite (where are you from): Pancevo city

Re: Mazda 6 zaista neobican kvar

Post by roki323f » 15-Feb-2020 7:26

:palac

Post Reply

Return to “Motor, menjač i prenos”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests