Fabricki audio

Post Reply
gillonio
Mazdaš u povoju
Posts: 22
Joined: 25-May-2017 11:11
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Fabricki audio

Post by gillonio » 03-Jun-2017 8:04

Vlasnik sam modela 1.6 d . Fabricki cd mi ne radi. Na oglasima sam nasao nekoliko takvih. Ali nijedan od njih nema dugme za board kompjuter sto mi je priznajem vaznije od cd.
Moje potanje glasi koliko su pouzdane ove nove multimedije za 200 i kusur evra sa touch sceeenom, usb ok itd ili smatrate da treba da nastavim da trazim fabricki cd.
Hvala
P.s. Ako neko zna majstora gde je ugradio tu novu multimediju moze da posalje pp.


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
amar1994
Mazdolicus Maximus
Posts: 1207
Joined: 25-Oct-2015 12:57
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3 1.6CD 2012(85KW-116ks)
Odakle nam dolazite (where are you from): Sarajevo

Re: Fabricki audio

Post by amar1994 » 03-Jun-2017 8:24

Cekaj malo , ne radi komplet radio player ili samo ne cita cd ?

Ako ne cita cd , mozda se moze i napravit :)

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

User avatar
igor_harris
Mazda lover
Posts: 612
Joined: 04-Apr-2016 6:08
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3 BK (MZ-CD)
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by igor_harris » 03-Jun-2017 8:55

Ali ni sa multimedijom neces imati bord, taj ekran je usrafljen za cd player.
Koliko su pouzdane to ne znam, ali znam da imaju losija pojacala u odnosu na fabriku samim tim i losiji zvuk, nekome je to prihvatljivo, nekome ne.

Meni je tu najveci problem sama pozicija ekrana, jer tokom voznje nece ti biti ni malo zgodno da koristis navigaciju jer ces morati previse da spustas pogled. Zato modeli sa fabrickom navigacijom imaju ekran na vrhu instrument table iznad ventilacije.

Potrazi po oglasima ovih sto imaju strance za delove. Imas na http://www.polovni-delovi.com a ima i na polovniautomobili

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6612
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by Djole » 03-Jun-2017 9:10

Ako samo nece da ti ucita CD, zaprljan je laser i moze da se ocisti ako kupis onaj CD cleaner, ima u Rodi/Tempu za oko 700-800 din. ja sam tako resio problem i radi sve fantasticno.
Ako je nesto drugo, bolje trazi polovan isti, meni se one kineske multimedije nedopadaju i mnogi se zale da po danu tj. suncu se slabo vidi ekran, a kvalitet zvuka je sigurno losiji od fabrickog.

User avatar
amar1994
Mazdolicus Maximus
Posts: 1207
Joined: 25-Oct-2015 12:57
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3 1.6CD 2012(85KW-116ks)
Odakle nam dolazite (where are you from): Sarajevo

Re: Fabricki audio

Post by amar1994 » 03-Jun-2017 10:24

Kineske multimedije su smece barem meni ;) , ako vec ne nadjes original onda nesto ovako kvlaitetno ali ovo i kosta(mada mi se ni ovo ne svidja) , kako god okrenes nece te jeftino izac. Ja se nadam da ti je samo CD citac zapekao i da se moze napravit . :palac

Image

gillonio
Mazdaš u povoju
Posts: 22
Joined: 25-May-2017 11:11
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by gillonio » 03-Jun-2017 10:57

Pretpostavljao sam da ce ovo biti odgovori, ali ne kosta da pitam. Pokusacu sa cd cleanerom, mada mi se cini da nece da zavrti disk uopste. Neko je pitao sta ne radi, samo cd ne radi. Tako da cu prvo da pokusam da sredim cd a onda cu razmisljati o novoj multimediji.


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
mazdapremacy
Mazdolicus Maximus
Posts: 1147
Joined: 15-Jul-2010 1:43
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda PREMACY 2.0 DiTD
Odakle nam dolazite (where are you from): Leskovac

Re: Fabricki audio

Post by mazdapremacy » 03-Jun-2017 7:36

Obicno je tako nece da ga zavrti jer ga ne vidi, ako mozes ti rastavi radio i onda alkoholom ocistis laser , mada iz mog iskustva sa cd citacima na pc-ju kojih sam ranije 10ak promenio obicno ako dodje dotle on je vec ostecen mada uvek vredi pokusati.

Verovatno ima neko resenje da se izvuce aux kabl to ce znati ovi koji voze trojke, ja bi tu ostavio lcd da radi bord a stavio neki single ili double din radio solidnog kvaliteta, dobijes zvuk dosta viseg kvaliteta iz fabrickih zvucnika i imas aux i usb i bluetooth cak kod boljih modela, od oko 120 evra na gore imas neke koji cak rade i sa fabrickim komandama na volanu, a sa navigacijom i to cini mi se da je bolje resenje ili telefon ili namenska navigacija.

Mada naravno auto je tvoj kako je tebi najbolje tako radis :D
mazda PREMACY 2.0 DiTD EXCLUSIVE

User avatar
amar1994
Mazdolicus Maximus
Posts: 1207
Joined: 25-Oct-2015 12:57
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3 1.6CD 2012(85KW-116ks)
Odakle nam dolazite (where are you from): Sarajevo

Re: Fabricki audio

Post by amar1994 » 03-Jun-2017 8:32

Mislim da se da popraviti , samo ti treba dobar majstor. Meni je davno na sony-u isto tako prestao raditi CD , odnio majstoru i napravio , ne mogu se sjetit sta tacno ali mislim da je trakica neka spala i da je puno prasine bilo :palac

gillonio
Mazdaš u povoju
Posts: 22
Joined: 25-May-2017 11:11
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by gillonio » 03-Jun-2017 11:55

Hvala na odgovorima. Krenucu od pocetka od najjeftinijih ponudjenih resenja pa videti dokle stignem. Iskreno , ako ne uspem popraviti cd ne bih uospte izbacivao audio napolje , jedino ako nadjem originalni sa cd om koji radi.


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
boric
Mazda driver
Posts: 126
Joined: 28-May-2012 4:49
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by boric » 20-Aug-2017 12:07

od tih raznih multimedija, jedini koji zaista izgleda kao da je deo enterijera, a ne sklopocija na silu uglavljena su EONON uredjaji:
npr. http://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Ve ... 5151W.html

ne znam da li su uradili da board computer moze da se koristi, znam da u starijim nije moglo, pa je bilo pozeljno da ostavis u rezimu koji ti najvise koristi pre nego sto zamenis fabricku muziku sa njim.

pogledaj malo po njihovom sajtu modele za tvoju mazdu.

ja sam svoje resio ugradjivanjem bluetooth handsfree uredjaja koji podrzava strimovanje muzike preko blututa :)

gillonio
Mazdaš u povoju
Posts: 22
Joined: 25-May-2017 11:11
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Fabricki audio

Post by gillonio » 07-Aug-2019 6:59

Evo da nastavim temu koju sam davno otvorio, kupio sam originalni audio , polovan naravno, i cd cita i sve je ok, i na pocetku je radio i info na samom displju koji je uredno pokazivao sve informacije. Onda sam zamenio akumilator i info je prestao daradi. Neko na forumu mi je napisao da je to normalno i da ce se pojaviti posle predjenih 1000 km, medjutim evo predjoh 20 hiljada i nista. Drug mi rece da postoji mogucnost da je zabagovao i da mozda treba prikljuciti samo na kompjuter da se to resi. Ima li neko mozda iskustva sa ovim i lredlog kako da ga resim.

Post Reply

Return to “Elektrika, klimatizacija i audio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest