Mazda MX-5 (NA)`91 - Ručica ablendera i radio
Mazda MX-5 (NA)`91 - Ručica ablendera i radio
1. Pokazivaci pravca samo na desnoj strani ne rade ni kada se upale na rucici, a ni kada se upale na prekidacu za sva cetiri migavca.
2. Podizanje farova mi ne radi na rucici, samo kada upalim na prkidacu za podizanje farova.
3. Zujanje u zvucnicima kada dodajem gas, imam CD radio, dva pojacala i sest zvucnika.
Hvala na bilo kakvom savetu za resavanje ovih stvari.
2. Podizanje farova mi ne radi na rucici, samo kada upalim na prkidacu za podizanje farova.
3. Zujanje u zvucnicima kada dodajem gas, imam CD radio, dva pojacala i sest zvucnika.
- amavrenski
- Mazdolicus Maximus
- Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
- Odakle nam dolazite (where are you from): Zrenjanin
1. verovatno je crkla lampica, moraces da vadis celu kontorlnu tablu da bi je zamenuo
2. pogledaj u ovoj temi, verovatno je isto viewtopic.php?f=234&t=46839" onclick="window.open(this.href);return false;
3. negde nemas dobru masu
2. pogledaj u ovoj temi, verovatno je isto viewtopic.php?f=234&t=46839" onclick="window.open(this.href);return false;
Re:
1. Nista mi ne radi ni lampica, ni sa spoljne strane migavci ali samo na desnoj straniamavrenski wrote:1. verovatno je crkla lampica, moraces da vadis celu kontorlnu tablu da bi je zamenuo
Re: Mazda MX-5 NA 91 svasta po nesto
za zujanje proveri cinc kabli, obicno se desava zujanje kad on zeza. Zameni pa vidi onda
- amavrenski
- Mazdolicus Maximus
- Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
- Odakle nam dolazite (where are you from): Zrenjanin
za migacve, moraces da otvaras celu rusku, ili kako se vec zove taj deo, negde sam procitao "raketa'...
uglavnom moras doci do samih kontakata za migavce, tu je problem, najverovatnije, da se nesto istrosilo od rada... pre nego sto pocnes da rasturas, kad skines oplatu oko tih rucku, pogledaj da se koja zica nije izvukla, sto jako malo verovatno, najpre ce biti ovo sto sam rekao u vezi kontakata...
uglavnom moras doci do samih kontakata za migavce, tu je problem, najverovatnije, da se nesto istrosilo od rada... pre nego sto pocnes da rasturas, kad skines oplatu oko tih rucku, pogledaj da se koja zica nije izvukla, sto jako malo verovatno, najpre ce biti ovo sto sam rekao u vezi kontakata...
- RedboX
- Majstor kvariša
- Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Elantra 1.6 2016 (bila 323BJ)
- Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Beograd
2. da se nije neko igrao pa prespajao zice.Ovo vredi ako nisi prvi vlasnik.
3. moguce da ti nije dobro uzemljenje na pojacalima ili nije na dovoljno debeloj zici.
3. moguce da ti nije dobro uzemljenje na pojacalima ili nije na dovoljno debeloj zici.
You only need two tools in life - WD-40 and Duct Tape. If it doesn't move and should, use the WD-40. If it shouldn't move and does, use the duct tape.
- Djole
- Moderator
- Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
- Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd
@amavrenski u pravu si, ablender zovu ''raketa'' zasto, pojma nemam...
I mene je to zezalo na 323f bg u svoje vreme, i upravo su ti kontakti bili problem, jbg jednostavno su se pojeli, istrosili... pa sam uzeo na otpadu drugu raketu, bilo je to davno... mislim da je cena bila oko 20-30e.
Neverovatno na 323f bg (verovatno ima i na drugim modelima) kako se javljaju stalno isti problemi. Svaki model ocigledno ima po neki propust koji se posle serijski javlja... ali to su uglavnom neke najbanalnije gluposti na koje covek nikad ne bi pomislio...

I mene je to zezalo na 323f bg u svoje vreme, i upravo su ti kontakti bili problem, jbg jednostavno su se pojeli, istrosili... pa sam uzeo na otpadu drugu raketu, bilo je to davno... mislim da je cena bila oko 20-30e.

Neverovatno na 323f bg (verovatno ima i na drugim modelima) kako se javljaju stalno isti problemi. Svaki model ocigledno ima po neki propust koji se posle serijski javlja... ali to su uglavnom neke najbanalnije gluposti na koje covek nikad ne bi pomislio...

Zaboravio sam da kazem da kada upalim tu prblematicnu stranu cuje se relej onako brzo kao kada crkne sijalica.sale z900 wrote:1. Pokazivaci pravca samo na desnoj strani ne rade ni kada se upale na rucici, a ni kada se upale na prekidacu za sva cetiri migavca.
Jedan moj rodjak mi je rekao da je mozda prekidac za sva cetri migavca jer sve ide preko njega

Idem sutra kod elektricara pa cu da vidim sta ce da mi kaze!
3. Reseno, samo sam iscupao cd i vratio ga. Verovatno masa negde nije nalegala kako treba!sale z900 wrote:1. Pokazivaci pravca samo na desnoj strani ne rade ni kada se upale na rucici, a ni kada se upale na prekidacu za sva cetiri migavca.