Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post Reply
milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by milan_zmaj » 26-Mar-2015 5:40

Postovanje,imam problem koji vec pola godine ne mogu sa resim. Naime upaljena mi je chek lampica i ne radi mi ni brzinometar ni na kompu trenutna potrosnja. Dijagnostika pokazuje 610 gresku ali niko ne zna sta je. Molim za pomoc...sta bj moglo da bude. Hvala unapred

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

User avatar
626_GW
Mazdolicus Maximus
Posts: 2162
Joined: 01-Jun-2013 7:10
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Re: Mazda 3

Post by 626_GW » 26-Mar-2015 7:00

Mozda ti ovo bude od pomoci

http://engine-codes.com/p0610_mazda.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://engine-codes.com/articles/ecm.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Po ovome greska ima veze sa motornim kompjuterom, tj. delom koji proverava polozaj pedale gasa...
RennSport Srbija
https://www.facebook.com/groups/342165642855091" onclick="window.open(this.href);return false;

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3

Post by milan_zmaj » 26-Mar-2015 8:30

Hvala...nije im to padalo na pamet. Nesto misle da je neki senzor na kopjuteru otisao. On letos je radio..samo na hladno nije hteo. Sad i kad je toplo ne okrecd brzinometar.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

User avatar
skydriver6
Mazdolicus Maximus
Posts: 4738
Joined: 07-Dec-2012 11:37
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Škoda oktavia 3 RS 2.0 tdi
Odakle nam dolazite (where are you from): Slovenija

Re: Mazda 3

Post by skydriver6 » 26-Mar-2015 8:59

Kazaljku brzinomera ne pomera, a jel meri pređenu kilometražu?

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3

Post by milan_zmaj » 26-Mar-2015 9:01

Ne,ni to. Niti pokazuje trenutnu potrosnju

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3

Post by milan_zmaj » 27-Mar-2015 7:33

Jel ima neko jos neku ideju. Molim uvazene kolege

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

User avatar
skydriver6
Mazdolicus Maximus
Posts: 4738
Joined: 07-Dec-2012 11:37
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Škoda oktavia 3 RS 2.0 tdi
Odakle nam dolazite (where are you from): Slovenija

Re: Mazda 3

Post by skydriver6 » 27-Mar-2015 10:13

Ne treba tu ideja, već samo dešifrovati grešku koju je izbacio. Kolega 626 je napisao. Ima kolega Melcer ovde na forumu dijagnostiku, možeš kod njega očitati i popraviti, ima link dole.

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3

Post by milan_zmaj » 28-Mar-2015 12:22

Izvini gde dole...ne zelim da dosadjujem a nov sam. Moze i na pp

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6612
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Mazda 3

Post by Djole » 28-Mar-2015 1:54

Baner na dnu stranice gde pise auto servis Melcer, inace mislim da je neko spominjao slican problem i da je u pitanju neki kvar na kompu, tj. da mora da se menja ceo...
Samo nisi naveo koji je model/motor u pitanju, kao ni u tvom profilu. ;)

User avatar
626_GW
Mazdolicus Maximus
Posts: 2162
Joined: 01-Jun-2013 7:10
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Re: Mazda 3

Post by 626_GW » 28-Mar-2015 10:59

Verovatno kolega ne vidi banere jer pristupa preko TapaTalka...
Broj sa banera je - 064/113-57-55 Autoservis Melcer :bye
RennSport Srbija
https://www.facebook.com/groups/342165642855091" onclick="window.open(this.href);return false;

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3

Post by milan_zmaj » 28-Mar-2015 12:08

Hvala prijatelji..dobio sam pomoc kolege preko pp.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6612
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Mazda 3

Post by Djole » 20-May-2015 12:30

Reci samo jel si resio problem i kako? Da bi znali i ostali. ;)

milan_zmaj
Mazdaš u povoju
Posts: 9
Joined: 21-Feb-2015 9:30
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): beograd

Re: Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by milan_zmaj » 23-Aug-2015 9:34

Kasnim...izvinjacam se...bio sam kod fsntasticnog majstora i kad je trebalo da se odradi moji neki problemi su odlozili...planiram ovih dana da to definitivno odrasim pa pisem. Inace Melcer za svaku pohvalu...retkost kod nas

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

darkowin
Mazdaš u povoju
Posts: 2
Joined: 22-Jul-2016 9:44
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 3
Odakle nam dolazite (where are you from): Skopje, Makedonija

Re: Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by darkowin » 25-Jul-2016 10:01

"Kasnim...izvinjacam se...bio sam kod fsntasticnog majstora i kad je trebalo da se odradi moji neki problemi su odlozili...planiram ovih dana da to definitivno odrasim pa pisem. Inace Melcer za svaku pohvalu...retkost kod nas"

Zdravo Milane, molim te reci kako si resio problem? Hvala.

simbad_81
Mazdaš u povoju
Posts: 3
Joined: 24-Jan-2017 11:22
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Mazda 3 1.6i TE - ne radi brzinomer i upaljen c.e. zimi

Post by simbad_81 » 26-Oct-2017 11:40

Pozdrav svima :D ,

imam problem, pali mi se ujutru check engine i ne radi brzinomer kad je hladno i vlazno vreme, sve dok se auto ne zagreje. Posle toga ga ugasim i upalim, brzinomer proradi a lampica ostane da gori pa se tokom dana i ona ugasi. Leti auto radi normalno. Nasao sam slican problem u temama ali bez odgovora. Mozda ce sad neko pomoci, a da je imao slican problem.

Zaboravio sam da pomenem da je auto 2004g.

User avatar
chupo
Mazda lover
Posts: 549
Joined: 21-Jul-2016 10:02
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda Premacy / Hyundai Accent
Odakle nam dolazite (where are you from): Loznica/Niš

Re: Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by chupo » 26-Oct-2017 4:52

Prvo pročitaj kod greške koji je vezan za problem, moderni auti, od kojih je jedan tvoj, pamte i istorisjske greške, tako da možeš da vidiš šta je upalilo lampicu greške.

Ako ti ne radi brzinomer, proveri prvo senzor brzine, može diagnosktikom, može "peške".
2002 Mazda Premacy 2.0 DiTD - 432.000 KM
2007 Hyundai Accent 1.6i GLS - 14.500 KM

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 483
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Re: Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by lavina » 26-Oct-2017 8:17

greska ti je najverovatnije P0610 ;) ,a nasao si najverovatnije i moju temu(http://www.mazdaclub.rs/forum/viewtopic ... 95&t=49904) al nisam jos stigao da se vise pozabavim problematikom :( A neradi ti brzinometar,predjena kilometraza i dok si u pokretu i otkacis pojas ne pisti bar je tako kod mene a verujem i kod tebe.grska je najverovatnije neka glupost samo je trba naci :) ako je resis napisi da bi i mi ostali sa tim geskam lakse resili problem :D .ja sam bas u potrazi za senzorom brzine kao sto je kolega chupo napisao jer mi je to logicno :D srecno sa resavanjem problema :)

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 483
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Re: Mazda 3 - Chek lampica i ne radi brzinometar

Post by lavina » 10-Oct-2019 7:41

pozdrav kolege :D samo da javim da sam resio ovaj problem :D tj. nisam ja nego majstor koji inace se bavi ELEKTRONIKOM na kolima,resio mi je problem jos pocetkom leta al cekao sam hladnije vreme da istestiram pre javljanja ovde :) inace sam broj dobio broj u TRIO servisu gde inace odrzavam auto.e da problem je bio na ploci motornog kompa ;)

Post Reply

Return to “Elektrika, klimatizacija i audio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests