It is currently 18-Nov-2017 2:57


All times are UTC + 1 hour [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
PostPosted: 26-Mar-2015 5:40 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Postovanje,imam problem koji vec pola godine ne mogu sa resim. Naime upaljena mi je chek lampica i ne radi mi ni brzinometar ni na kompu trenutna potrosnja. Dijagnostika pokazuje 610 gresku ali niko ne zna sta je. Molim za pomoc...sta bj moglo da bude. Hvala unapred

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 26-Mar-2015 7:00 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 01-Jun-2013 7:10
Posts: 1961
Automobil: EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Lokacija: Novi Sad
Mozda ti ovo bude od pomoci

http://engine-codes.com/p0610_mazda.html

http://engine-codes.com/articles/ecm.php

Po ovome greska ima veze sa motornim kompjuterom, tj. delom koji proverava polozaj pedale gasa...


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 26-Mar-2015 8:30 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Hvala...nije im to padalo na pamet. Nesto misle da je neki senzor na kopjuteru otisao. On letos je radio..samo na hladno nije hteo. Sad i kad je toplo ne okrecd brzinometar.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 26-Mar-2015 8:59 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4855
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi, VW Golf
Lokacija: Slovenija
Kazaljku brzinomera ne pomera, a jel meri pređenu kilometražu?

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 26-Mar-2015 9:01 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Ne,ni to. Niti pokazuje trenutnu potrosnju

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 27-Mar-2015 7:33 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Jel ima neko jos neku ideju. Molim uvazene kolege

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 27-Mar-2015 10:13 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4855
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi, VW Golf
Lokacija: Slovenija
Ne treba tu ideja, već samo dešifrovati grešku koju je izbacio. Kolega 626 je napisao. Ima kolega Melcer ovde na forumu dijagnostiku, možeš kod njega očitati i popraviti, ima link dole.

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 28-Mar-2015 12:22 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Izvini gde dole...ne zelim da dosadjujem a nov sam. Moze i na pp

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 28-Mar-2015 1:54 
Moderator
User avatar

Joined: 23-Aug-2010 2:18
Posts: 7210
Automobil: Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Lokacija: Beograd
Baner na dnu stranice gde pise auto servis Melcer, inace mislim da je neko spominjao slican problem i da je u pitanju neki kvar na kompu, tj. da mora da se menja ceo...
Samo nisi naveo koji je model/motor u pitanju, kao ni u tvom profilu. ;)


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 28-Mar-2015 10:59 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 01-Jun-2013 7:10
Posts: 1961
Automobil: EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Lokacija: Novi Sad
Verovatno kolega ne vidi banere jer pristupa preko TapaTalka...
Broj sa banera je - 064/113-57-55 Autoservis Melcer :bye


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 28-Mar-2015 12:08 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Hvala prijatelji..dobio sam pomoc kolege preko pp.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Mazda 3
PostPosted: 20-May-2015 12:30 
Moderator
User avatar

Joined: 23-Aug-2010 2:18
Posts: 7210
Automobil: Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Lokacija: Beograd
Reci samo jel si resio problem i kako? Da bi znali i ostali. ;)


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 23-Aug-2015 9:34 
Mazdaš u povoju

Joined: 21-Feb-2015 9:30
Posts: 10
Lokacija: beograd
Kasnim...izvinjacam se...bio sam kod fsntasticnog majstora i kad je trebalo da se odradi moji neki problemi su odlozili...planiram ovih dana da to definitivno odrasim pa pisem. Inace Melcer za svaku pohvalu...retkost kod nas

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 25-Jul-2016 10:01 
Mazdaš u povoju

Joined: 22-Jul-2016 9:44
Posts: 2
Automobil: Mazda 3
Lokacija: Skopje, Makedonija
"Kasnim...izvinjacam se...bio sam kod fsntasticnog majstora i kad je trebalo da se odradi moji neki problemi su odlozili...planiram ovih dana da to definitivno odrasim pa pisem. Inace Melcer za svaku pohvalu...retkost kod nas"

Zdravo Milane, molim te reci kako si resio problem? Hvala.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26-Oct-2017 11:40 
Mazdaš u povoju

Joined: 24-Jan-2017 11:22
Posts: 3
Lokacija: Beograd
Pozdrav svima :D ,

imam problem, pali mi se ujutru check engine i ne radi brzinomer kad je hladno i vlazno vreme, sve dok se auto ne zagreje. Posle toga ga ugasim i upalim, brzinomer proradi a lampica ostane da gori pa se tokom dana i ona ugasi. Leti auto radi normalno. Nasao sam slican problem u temama ali bez odgovora. Mozda ce sad neko pomoci, a da je imao slican problem.

Zaboravio sam da pomenem da je auto 2004g.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26-Oct-2017 4:52 
Mazda driver

Joined: 21-Jul-2016 10:02
Posts: 140
Location: Loznica/Niš
Automobil: 2002 Mazda Premacy DITD
Lokacija: Loznica
Prvo pročitaj kod greške koji je vezan za problem, moderni auti, od kojih je jedan tvoj, pamte i istorisjske greške, tako da možeš da vidiš šta je upalilo lampicu greške.

Ako ti ne radi brzinomer, proveri prvo senzor brzine, može diagnosktikom, može "peške".


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26-Oct-2017 8:17 
Mazda lover
User avatar

Joined: 03-Apr-2010 4:32
Posts: 432
Location: Novi Sad
Automobil: MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Lokacija: Novi Sad
greska ti je najverovatnije P0610 ;) ,a nasao si najverovatnije i moju temu(viewtopic.php?f=195&t=49904) al nisam jos stigao da se vise pozabavim problematikom :( A neradi ti brzinometar,predjena kilometraza i dok si u pokretu i otkacis pojas ne pisti bar je tako kod mene a verujem i kod tebe.grska je najverovatnije neka glupost samo je trba naci :) ako je resis napisi da bi i mi ostali sa tim geskam lakse resili problem :D .ja sam bas u potrazi za senzorom brzine kao sto je kolega chupo napisao jer mi je to logicno :D srecno sa resavanjem problema :)


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created StylerBB.net