Kakva dijagnostika je potrebna za 626 GF?

Elektrika i elektronika
Post Reply
mb12
Mazdaš početnik
Posts: 32
Joined: 30-Oct-2011 8:34
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 626 DiTD
Odakle nam dolazite (where are you from): Vrbas

Kakva dijagnostika je potrebna za 626 GF?

Post by mb12 » 29-Aug-2016 6:40

Pozdrav dobri ljudi,

Imah pre dve nedelje loše iskustvo, u vidu da mi je auo ostao na putut, ogledajući se u vidu da uz uspon na jabuci kao prelazu sa CG je počeo da gubi snagu, i teško sam izbacio iz 4-te brzine ( veoma teško ). U tom trenutku sam toliko usporio da sam morao u 2 ubaciti, i isto sam jako teško ubacio, uz osećaj da je omekšalo kvačilo. Dovukao sam se do prvog proširenja, i stao. Proverio sve točkove, svi bili ise temperature, da slučajno nije neki kočio. Digoh haubu, i osetih veoma kratko miris nečeg spaljenog, a iz posude za rashladnu tečnost je curela rashladna tečnost. Temperaturu na pokazivaču temperature nije dizao i stojao je na sredini skale. Sačekao 15 minuta, otvorio čep hladnjaka, tečnosti bilo do čepa, upalio auto bez problema, nivo tečnosti u hladnjaku nije opao, nego je posle 1 minuta počeo i da raste.

Sačekah još 10ak minuta, upalih ga opet i spustih se do prvog servisa na Pljevaljskom putu. Opet je manjač radio normalno bez ikakvih prolema. Čekali smo majstora, a momak koji je tu bio, reče ajd dok čekaš da proverimo rad motora. Prikopča me na dijagnostiku, kad ono NEĆE. Posle par puta nazovem Mazda servis u kojem je pre 3 dana rađen veliki servis i vlasnik mi reče da mora SPECIJALNA dijagnostika za to vozilo...WTF :mad: To već čuh od jednog vlasnika istog vozila iz Vrbasa...Ljudi, dali je ovo istina, ili je klasična nameštaljka da moram na dijagnostiku da dolazim kod njega?

Namerno ne rekoh ime servisa, ali ako ikoga interesuje, neka priupita na privatnu poruku.A inače falilo je ulja u menjaču....posle urađenog velikog servisa. Ali poeta priče, da li je ovo moguće za dijagnostiku?

User avatar
626_GW
Mazdolicus Maximus
Posts: 2163
Joined: 01-Jun-2013 7:10
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by 626_GW » 30-Aug-2016 7:27

Nazalost je tako - to je neki stari protokol, stariji i od OBD1...
Citao sam u starim temama cak da su ljudi imali probleme jer samo par od ovlascenih servisa kod nas ima tu diagnostiku za modele pre 2000. godista, znaci pravi sex :(
I da muka bude veca to se odnosi SAMO na DiTD, benzinici te generacije vec imaju OBD2 protokol - ali to je zato sto je komp motora drugaciji pa je to moguce...

Ali srecom geniji iz Mazde su omogucili da sa dve zice i led lampicom mozes izvrsiti kompletnu dijagnostiku sam:
http://www.mazdaclub.rs/forum/viewtopic ... 1&start=18" onclick="window.open(this.href);return false;
RennSport Srbija
https://www.facebook.com/groups/342165642855091" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply

Return to “Elektrika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests