It is currently 19-Jun-2018 2:50


All times are UTC + 1 hour [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: 13-Oct-2013 11:53 
Mazdaš u povoju
User avatar

Joined: 30-Jul-2013 2:20
Posts: 12
Automobil: mazda 6 karavan
Lokacija: Beograd
skoro sam menjao akumulator i to je sve proslo kako treba (sam ga zamenio, jer sam se zatekao u inostranstvu, a za zamenu me trazili 50 eu :shock: ) u njemu je bio Banner Power Bull 12V 100Ah 680A, ja sam stavio nov isto Banner Power Bull 12V 95Ah 680A i sve sljaka kako treba, osim REMANING na Board Computeru, pa me zanima ako neko zna kako REMANING da resetujem ili sta vec, posto uporno pokazuje ----- (nista)
Od kada sam zamenio akumulator prosao sam oko 100km! (otkud znam, mozda REMANING zahteva da se predje neka veca kilometraza)

_________________
spremam djaci iz srpski


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Akumulator - Mazda 6
PostPosted: 14-Oct-2013 10:16 
Moderator
User avatar

Joined: 23-Aug-2010 2:18
Posts: 7311
Automobil: Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Lokacija: Beograd
Sipaj gorivo i resetuj sve stavke na bordu, onda prati, treba da proradi.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Akumulator - Mazda 6
PostPosted: 14-Oct-2013 6:11 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4996
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi
Lokacija: Slovenija
To je normalno jer on računa preostalu kilometražu na osnovu ranije zabeleženih podataka o potrošnji, a sada tih podataka nema. Dobro Đole kaže, uradi tako i radiće.

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Akumulator - Mazda 6
PostPosted: 14-Oct-2013 8:00 
Moderator
User avatar

Joined: 30-Jan-2010 3:00
Posts: 3990
Location: kotez
Automobil: mazda premacy 1.8 16v
Lokacija: beograd
to se isto i meni desilo kada sam menjao aku. na premacy-ju ...kao sto kazu kolege, propadice, ne sekiraj se :) i ja sam se kao i ti istripovao da se nesto pokarambasalo ali nije...proradice cim komp opet sve to proracuna!!!


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Akumulator - Mazda 6
PostPosted: 15-Oct-2013 12:01 
Mazdaš u povoju
User avatar

Joined: 30-Jul-2013 2:20
Posts: 12
Automobil: mazda 6 karavan
Lokacija: Beograd
hvala momci, javljam kada se stabilizuje : )

_________________
spremam djaci iz srpski


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Akumulator - Mazda 6
PostPosted: 21-Oct-2013 3:55 
Mazdaš u povoju
User avatar

Joined: 30-Jul-2013 2:20
Posts: 12
Automobil: mazda 6 karavan
Lokacija: Beograd
proradio remaning sve u full-u, onako kako ste rekli sipao gorivo, resetovao sve i sljakenziki :)

_________________
spremam djaci iz srpski


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 4:19 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 13-Nov-2009 5:11
Posts: 1603
Location: Zrenjanin
Automobil: 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
Lokacija: Zrenjanin
nesto sam ceprkao, resetovao, potrosnju, i prosecnu kilometrazu i valjda sam resetova i preostalu kilometrazu na info displey-u... e sad, sve pokazuje normalno, i trenutnu potrosnju i prosecnu potrosnju, i prosecnu brzinu, ali ne pokazuje preostalu kilometrazu koliko moze da se predje sa gorivom preostalim u rezervoaru samo stoje one crtice... kako da vratim da mi to pokazuje... rezerva se pali normalno, ako to ima neke veze?
Mazda6 2004. Diesel 100kw


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 7:30 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 01-Jun-2013 7:10
Posts: 2193
Automobil: EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Lokacija: Novi Sad
Ako si pri kraju sa gorivom to je sasvim normalno - na puntu pokazuje do preostalih 50km, onda pokazuje crtice; verujem da je na 6ici isto.
Cini mi se da je fora da ne pokazuje do kraja jer to nije skroz tacan podatak vec varira stalno u zavisnosti od stila voznje tj. trenutne potrosnje, pa da se ne bi ljudi oslanjali na to do kraja i ostajali bez corbe zbog lose procene kompa... Vidi natankaj pola/pun pa prati kad ce pred kraj na 30/50km da iskljuci...

_________________
RennSport Srbija
https://www.facebook.com/groups/342165642855091


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 9:11 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 29-Sep-2012 9:33
Posts: 2382
Automobil: Mazda 6
Lokacija: Despotovo- Bačka Palanka
Po mom iskustvu to stoji tu samo za ukras. Naime , ja pustio da se upali žuta jer sam hteo da sipam na Mol -u . Pokazalo mi (nakon paljenja žute) da mi je ostalo još 470 KM ! Neka te ne tangira.

_________________
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 10:47 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4996
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi
Lokacija: Slovenija
Interesantno, meni kad dođe do rezerve, koliko se sećam, pokazuje "Remaning 0 km". :) Da nije precizan, to je tačno i tako je kod svih kola jer se zasniva na prosečnoj potrošnji. Najtačniji je na otvorenom putu kada je konstantan režim vožnje.
amavrenski: sačekaj neko vreme i trebalo bi da se pojavi samo od sebe, ne možeš ti tu ništa da ubrzaš jer si mu resetovao prosečnu potrošnju i treba mu vremena da izračuna. Ako je dobio prosečnu potrošnju, trebalo bi i preostalu kilometražu.

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 3:37 
Moderator
User avatar

Joined: 23-Aug-2010 2:18
Posts: 7311
Automobil: Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Lokacija: Beograd
"Remaining" pokazuje okvirnu km na osnovu svih prosecnih vrednosti (brzine, potrosnje...) to ne znaci da ces toliko preci, odstupanja uvek postoje! Ali da bi dobio sto pribliznije podatke svih vrednosti sa bord-a, treba da se redovno resetuju sve stavke, najbolje po tocenju goriva!!!
Meni npr. uvek pali lampicu rezerve kad mi "remaining" spadne na 80km, i to je dosta priblizno, iako je on namesten tako da pokazuje uvek manje km, npr. u slucaju da vozi neka "plavusa"! :D
Znaci meni kad upali zutu lampicu, mogu preci sigurno jos 100-120 km, iako ja to nikad nisam radio i lampicu mi je upalio ukupno 3 puta za 3,5 god. ali nikad ne znas kad mozes da se zadesis u nekoj situaciji da ti zatreba i ta rezerva, samo ne treba se kockati i doci jos u situaciju da dizel ostane bez nafte!
Na HR forumu sam citao da, su prelazili i po 40 km od 0 sa remaning-a.
Evo i ovde malo oko bord-a.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 6:31 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 13-Nov-2009 5:11
Posts: 1603
Location: Zrenjanin
Automobil: 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
Lokacija: Zrenjanin
@626_GW punio sam ga skoro do pola, pa pustio da opet padne na rezervu ali su crtice i dalje tu... najnize sam pustio da mi padne na 55km... nije da mi je nesto potrebna ta funkcija ali me nervira, jer ne znam sta se poremetilo... hm... kad doje leto valjda ce tad doci sebi, mozda mu je zima :D a da probam da skinem kleme sa akumulatora na minut dva, da vidim hoce li imati efekta, u stvari jel se resetuje nesto od toga?


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 6:44 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 29-Sep-2012 9:33
Posts: 2382
Automobil: Mazda 6
Lokacija: Despotovo- Bačka Palanka
Za reset treba da skines kleme sa akumulatora i da drzis kocnicu mislim dva minuta. Sa ovim si uradio reset i naravno izgubio memorisane radio stanici . Mislim da nista vise nije problem. Pitaj Rokija on ce ti pomoci . Kada sam menjao akumulator to su mi rekli u Grand M da on nema neki kood CD-a i tako . Ali za svaki slucaj proveri sa Rokijem.

_________________
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 6:51 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 13-Nov-2009 5:11
Posts: 1603
Location: Zrenjanin
Automobil: 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
Lokacija: Zrenjanin
ma radio i ne slusam skoro... to je najmanji problem... cekamo rokija da se javi, pa cemo cuti... samo da radio nema kod, pa da posle mucim muku...


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 7:16 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4996
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi
Lokacija: Slovenija
Radio nema kod, nekoliko puta sam skidao klemu. Međutim, resetuje se sve čim skinem i vratim klemu, makar i na kratku. Nije bilo potrebe da pritiskam kočnicu. Jel to neko sveobuhvatnije resetovanje sa tim principom?

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 7:22 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4996
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi
Lokacija: Slovenija
Posle skidanja kleme, moraćeš da učitaš podizače stakala viewtopic.php?f=308&t=48212

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 8:51 
Mazda lover
User avatar

Joined: 24-Nov-2011 9:44
Posts: 905
Automobil: mazda 626 ge 86kw automatik
Lokacija: vrcin
za resetovanje kompa skine se minus klema na najmanje 30 sekundi i onda se stisne i zadrzi kocnica najmanje 30 sekundi i onda je kao resetovan


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16-Dec-2013 9:24 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 29-Sep-2012 9:33
Posts: 2382
Automobil: Mazda 6
Lokacija: Despotovo- Bačka Palanka
zveki wrote:
za resetovanje kompa skine se minus klema na najmanje 30 sekundi i onda se stisne i zadrzi kocnica najmanje 30 sekundi i onda je kao resetovan

Upravo ovo , to je glavni reset cak i kada se javi neki od chekova koji je bez razloga ili otklonjen. Ali ja nisam morao da ucitavam podizace ???

_________________
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 17-Dec-2013 12:14 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 07-Dec-2012 11:37
Posts: 4996
Location: Logatec
Automobil: Škoda oktavia 1.6 tdi
Lokacija: Slovenija
I rade ti sa komande vozačevih vrata? Izgleda da su nazadovali po tom pitanju samo kod fL modela!

_________________
Image
детские игрушки

viewtopic.php?f=195&t=48165


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 17-Dec-2013 7:50 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 01-Jun-2013 7:10
Posts: 2193
Automobil: EX 626GW DiTD, Audi A4 B6 1.8T
Lokacija: Novi Sad
Nesto se onda komp zabagovao, vidi probaj jos koji put da ga resetujes na dugme mozda proradi... Ako ne onda odradi ovo sa skidanjem klema ako potvrdi Roki da je bezbedno

_________________
RennSport Srbija
https://www.facebook.com/groups/342165642855091


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 17-Dec-2013 11:01 
Moderator
User avatar

Joined: 30-Jan-2010 3:00
Posts: 3990
Location: kotez
Automobil: mazda premacy 1.8 16v
Lokacija: beograd
ne verujem da se nista zabagovalo,jednostavno mu treba dati vremena da komp opet izvadi parametre i uporedi sa preostalom kolicinom goriva,najbolje je da dok se to radi u rezervoaru bude sto veca kolicina goriva da bi komp lakse izracunao. kad sam ja menjao akumulator, trebalo mu je 10 dana da opet izracuna preostalu kilometrazu. sa kasetofonom i podizcima je sve bilo ok.
a sto se tice ''remaining km'' to je poprilicno tacno, pod uslovom da uvek vozimo istim stilom voznje, ako 5 dana vozimo lagano , onda 2 malo brze, i tako...kompu ce biti neprecizniji, jer on recimo prikazuje preostale kilometre pod laganom voznjom a vi u tom momentu vozite zustro?!
meni nikad nije palo ispod 50 km, a vecini automobila lampica se pali kad u rezervoaru ostane 10l . ne znam do koliko mazdi pokazuje preostalu kilometrazu, ali znam da jedan drugar ima bmw5 i on vozi ludak do 5km na displeju.
sto se tice resetovanja evo kako sam ja to uradio kod mene uz konsultacije sa rokijem. skinuo + klemu, sacekao 30 sec,stisnuo kocnicu ,drzo stisnutu 30 sec,vratio klemu i sve bilo ok. ponistio neke greske!!!
e sad mozda sam trebao da skinem - klemu a ne +, ali sve u svemu na kraju ispalo dobro!!!


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 17-Dec-2013 12:30 
Moderator
User avatar

Joined: 23-Aug-2010 2:18
Posts: 7311
Automobil: Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Lokacija: Beograd
srh wrote:
ne verujem da se nista zabagovalo,jednostavno mu treba dati vremena da komp opet izvadi parametre

Upravo! Kakav reset celog kompa!
Znaci, samo sipaj gorivo i resetuj sve stavke na bordu, onda prati i proradice. ;)


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 17-Dec-2013 6:35 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 13-Nov-2009 5:11
Posts: 1603
Location: Zrenjanin
Automobil: 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
Lokacija: Zrenjanin
nista onda... cekam da vidim sta ce se desiti... ako proradi samo od sebe javicu...


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 19-Dec-2013 4:38 
Mazdolicus Maximus
User avatar

Joined: 13-Nov-2009 5:11
Posts: 1603
Location: Zrenjanin
Automobil: 1990. 323f gt, 2004. M6 CD136
Lokacija: Zrenjanin
vratilo se samo... :mrgreen: nista nisam dirao... :mrgreen:


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 19-Dec-2013 1:26 
Moderator
User avatar

Joined: 30-Jan-2010 3:00
Posts: 3990
Location: kotez
Automobil: mazda premacy 1.8 16v
Lokacija: beograd
:palac xaxaxa...tako sam se i ja nasikirao kad se to meni desilo , pa mi cika djole sve lepo objasnio i posle bilo sve u redu kad je opet proradilo kroz nekoliko dana!!!!
evo ja sam sad nesto skidao akumulator da bi nesto napravio, i kad sam ga vratio vidim da su svi parametri ponisteni, ali sve ce to da se povrati ;)


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created StylerBB.net