Automatsko zatvaranje prozora

Elektrika i elektronika
Post Reply
User avatar
RedboX
Majstor kvariša
Posts: 3779
Joined: 09-Nov-2009 12:40
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Elantra 1.6 2016 (bila 323BJ)
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Beograd

Post by RedboX » 06-Apr-2013 8:43

vidi imas i one koje izgledaju kao linija malo deblja pa mozes da namestis njih da vire
You only need two tools in life - WD-40 and Duct Tape. If it doesn't move and should, use the WD-40. If it shouldn't move and does, use the duct tape.

User avatar
skydriver6
Mazdolicus Maximus
Posts: 4753
Joined: 07-Dec-2012 11:37
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Škoda oktavia 3 RS 2.0 tdi
Odakle nam dolazite (where are you from): Slovenija

Post by skydriver6 » 07-Apr-2013 12:05

Što se boje tiče, ako ćeš ići na plavo-crvenu varijantu onda je najbolje da prekidači svetle crveno. Tako je na kolima gde je fabrička kombinacija ovih boja.

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Automatsko zatvaranje prozora

Post by Djole » 07-Apr-2013 1:01

Bas tako!
Evo ja slikao sinoc kod mene, samo se na slikama slabo vidi kako svetli, nisam mogao bolje da uhvatim, mada ja bih voleo da su kod mene stavili malo jace osvetljenje u te prekidace.
I kad stisnem ono "lock" dugme, prozori koji su iskljuceni vise ne svetle i tako na svim vratima, ostane samo na vozacevim, dugme za vozacev pozor osvetljen.

Image

Image

Image

User avatar
zveki
Mazda lover
Posts: 838
Joined: 24-Nov-2011 9:44
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 626 ge 86kw automatik
Odakle nam dolazite (where are you from): vrcin

Post by zveki » 07-Apr-2013 9:38

http://www.amselectronic.com/jdownloads ... _-_mpc.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
zveki
Mazda lover
Posts: 838
Joined: 24-Nov-2011 9:44
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): mazda 626 ge 86kw automatik
Odakle nam dolazite (where are you from): vrcin

Post by zveki » 08-Apr-2013 4:48

slucajno naleteo na netu.imaju dosta povoljne stvari.kvalitet verovatno nije bogznasta.mene su zaintrigirali oni parking senzori

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Post by Djole » 11-Apr-2013 1:04

Ma ja cu ovo da porucim i resena stvar... :cool:
http://dx.com/p/car-window-4-windows-au ... xus-128832" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Guslar
Mazdolicus Maximus
Posts: 2452
Joined: 29-Sep-2012 9:33
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 6
Odakle nam dolazite (where are you from): Despotovo- Bačka Palanka

Re:

Post by Guslar » 11-Apr-2013 6:13

Djole wrote:Ma ja cu ovo da porucim i resena stvar... :cool:
http://dx.com/p/car-window-4-windows-au ... xus-128832" onclick="window.open(this.href);return false;
Djole da li je to da se prozori posle zakljucavanja sami zatvore ? Da li postoji neki preduslov za ugradnju , pitam jer ja nemam alarm na 6-ici?
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Post by Djole » 11-Apr-2013 8:55

Sami se zatvore prilikom zakljucavanja i to jedan po jedan, da ne prave opterecenje.
Nema ovo veze sa alarmom, nemam ga ni ja, povezuje se na fabricke podizace i CB, a to vec imas. :D

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Automatsko zatvaranje prozora

Post by Djole » 11-Apr-2013 1:24

Ja citao, kao pise da ima neka shema... ako nista, onda radi neki majstor...
Jednostavno je sve, odes u neku banku da ti daju karticu za placanje preko internata i registrujes se na sajtu.

User avatar
RedboX
Majstor kvariša
Posts: 3779
Joined: 09-Nov-2009 12:40
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Elantra 1.6 2016 (bila 323BJ)
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Beograd

Post by RedboX » 11-Apr-2013 3:53

khm, nema ni jedan review sto znaci da nije niko porucio do sada pa ne moras ti biti prvi.
nije lose procitati sta je druge ljude mucilo ili bilo dobro.
You only need two tools in life - WD-40 and Duct Tape. If it doesn't move and should, use the WD-40. If it shouldn't move and does, use the duct tape.

User avatar
Guslar
Mazdolicus Maximus
Posts: 2452
Joined: 29-Sep-2012 9:33
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 6
Odakle nam dolazite (where are you from): Despotovo- Bačka Palanka

Post by Guslar » 11-Apr-2013 4:33

:D Pametno , da pustimo ipak druge ! :D
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 21-Apr-2013 12:25

to ti je da kodiras jos neki daljinski da koristi kao i originalni tj. mozes da imas ukupno 4 komada

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 21-Apr-2013 1:17

jesam zavrsio elektro skolu al se ne bavim sa tim al volim da cackam oko takvih stvari ,a i ja mislim da bi trebao da imas prekidac sa duplim klikom tj sa opcijom da sam digne do kraja,a kolko vidim po semi trebao bi da probas da povezes belu koja je za prozore na prekidac al to samo ako prekidac prekida minus jer modul salje minus signal i kada spojis videces da li funkcionise

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 22-Apr-2013 8:37

to sto prekida prekidac plus to nije neki problem sa jednim relejom moze da se to uradi cisto da probas al opet ostaje problem kako uraditi da dize jedan po jedan prozor posto vidim da ti je to bitna stvar al samo da dodam megan i stilo fabricki dizu sve prozore odjednom s tim da stilo ima i upciju spustanja prozora na daljinski e sad moje misljenje da je najjednistavnije didati onaj modul sto je cini mi se djole postavio ili taj sto si ti gledao,kontam da nije neki problem oko povezivanja(steta nemogu da nadjem neku semu oko povezivanja tog modula) i kontam da je jednistavnije od centralne

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Automatsko zatvaranje prozora

Post by Djole » 22-Apr-2013 9:12

Ma dobijes manual i shemu u kutiji, a ima i ovaj klip, jes` da je na spanskom :lol4 ali nema bolje! :mrgreen:

http://youtu.be/R4e9rDEEKkQ" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Guslar
Mazdolicus Maximus
Posts: 2452
Joined: 29-Sep-2012 9:33
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda 6
Odakle nam dolazite (where are you from): Despotovo- Bačka Palanka

Post by Guslar » 22-Apr-2013 9:29

Ako je sajla možes da na nju postaviš mikroprekidač i oprugu pa kada se opruga zategne da prekine struju na mikroprekidaču a ako je poluga , hmmm . Ma nebrinem ja smislićeš ti već nešto .
Ne prekidaj ženu kad ćuti !!!

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Automatsko zatvaranje prozora

Post by Djole » 22-Apr-2013 9:34

Dize jedan po jedan kao sto pise, a i kao sto se vidi pred kraj snimka...
Ne znam za to podizanje do kraja, kod mene automatski stane, cak i kad negde udari, npr. da ne prikljesti prste ili ruku.

User avatar
Djole
Moderator
Posts: 6606
Joined: 23-Aug-2010 2:18
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Mazda3 sedan 1.6MZ-CD TX+
Odakle nam dolazite (where are you from): Beograd

Re: Automatsko zatvaranje prozora

Post by Djole » 22-Apr-2013 11:44

Boga mi ovi moji stvarno kad krenu da se zatvaraju, kao giljotine... samo naopacke! :D
Desavalo mi se zimi, da se zalede prozori, a ja mentol otvaram jer mislim da nisu i onda ako ne uspe da ga otvori, muci se jedno 5 sek. i iskljuci ga, a ja se uvek use*em da ne rikne... :oops:
Vidi probaj ali ako nisi bas siguran, idi do elektricara, sigurnije je!

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 23-Apr-2013 6:50

za pocetak treba da istekas dzeksnu od motorica pa da vidis sta tacno dobijas na toj dzeksni kada stisnes prekidac + ili -,a sta stalno imas
evo ti shema ako se prekida plus na prekidacu a tvoja centrala salje minus po shemi

Image
a evo ti link sto sam ja nasao sa semom i mozes videti da je jednostavan taj modul za povezivanje i koliko sam ja pregledao svi dizu jedan po jedan prozor i usebi imaju elektruniku koja skonta da je prozor zatvoren pa tek onda zatvara sledeci prozor a tako nesto bi ti ja i preporucio da kupis i sam ugradis jer kolko se secam da sam prositao da si sam ugradjivao centralu
http://maximustuning.weebly.com/modul-z ... ozora.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 23-Apr-2013 9:10

nece spojiti ako si tako povezao a zato sam ti rekao da otkacis dzeksnu sa motorceta i onda proveris i tada treba da vidis kada dizes prozor gde ti je plus a gde minus jer taj prekidac OBRCE polaritet kao i sto motorici od centralne ima dve zice a ide u oba smera, tako da na jednij zici imas minus pa plus i obavezno spoj tako preko releja da ti nebi pregoreo modul kada motoric povuce struju jer modul daje samo signal a nemoze da trpi jaku struju

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 24-Apr-2013 9:42

tako kako si napisao dobro si povezao a izlaz sa 87 treba da ide na zicu na motoric koja daje plus kada dize staklo i jos jedna jako bitna stvar da nije slucajno relej sa oznakama 30,85,86,87 i 87a

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 25-Apr-2013 2:24

ne mozes sa diodama nista nego izgleda moras da dodas jos jedan rele koji ce na drugu zicu od motorica dati minus da bi radilo motoric i najbolje bi bilo da iskopcas motoric i ovu semu da spojis samo na motoric i da tako probas da vidis kako ce raditi bez prekidaca
a sema ti je ova

Image

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 25-Apr-2013 2:48

najbolje bi ti bilo ta varijanta a pise da dize jedan po jedan kada otvoris link sto sam postavio otvori sliku sheme i videces sta tamo pise i trebalo bi da dobijes shemu ako ne imaju na sajtu a cudno mi je da imas masu kada je prikopcan motor a kada nije da nema.
imam ja ispred kuce mazdu 626 cupe(burazerova) al nemogu da proverim na njoj jer je slupana i nema akomulator a ako bude potrebe da pogledam izvadicu iz moje mazde pa da ti resimo problem mada mislim da ga nema

User avatar
RedboX
Majstor kvariša
Posts: 3779
Joined: 09-Nov-2009 12:40
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): Elantra 1.6 2016 (bila 323BJ)
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Beograd

Post by RedboX » 25-Apr-2013 3:41

u odnosu na sta meris pa dobijas dve mase? i cime meris i sta meris(otpro, voltazu...)
You only need two tools in life - WD-40 and Duct Tape. If it doesn't move and should, use the WD-40. If it shouldn't move and does, use the duct tape.

User avatar
lavina
Mazda lover
Posts: 490
Joined: 03-Apr-2010 4:32
Šta vozite trenutno (Your 4wheel pet): MAZDA 3 1.6i/TE BK 2003.
Odakle nam dolazite (where are you from): Novi Sad

Post by lavina » 25-Apr-2013 8:48

razumeo sam te ja i mislim da ti masu dobija preko motorceta a videcu ja sutra ako dodjem kuci ranije sa poslai da pogledam kod burazera na njegovoj mazdi pa ti javljam
a sto se tice tog odgovora sto si dobio nekako mi nedeluje profesionalno jer na njihovom sajtu stoji i sema gde lepo pise da dize jedan po jedan ako uopste prodaju taj uredjaj koji je na sajtu

Image

Post Reply

Return to “Elektrika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest